Wij zijn specialisten in staalconstructies, dezeĀ worden in eigen beheer ontworpen, geproduceerd en gemonteerd. U kunt hierbij denken aan : -Constructies t.b.v. utiliteits- en woningbouw, bedrijfshallen en agrarische gebouwen in alle soorten en maten. -Kraanbanen. -Trappen, hekwerken en leuningen. -Bordessen, verdiepingsvloeren en roostervloeren. -Losse onderdelen zoals lateien, draagbalken en dorpelijzers. In principe kunnen wij voor alle staalproducten iets voor u betekenen! Indien noodzakelijk kunnen wij ook de statische berekeningen voor u verzorgen. Tevens hebben wij vele profielen op voorraad liggen in onbewerkte, gemeniede of verzinkte uitvoering.
De keuze voor een bepaald soort constructie is afhankelijk van meerdere factoren en is per gebruiker verschillend.
Na de ontwerpfase worden BIM modellen gemaakt van de staalconstructies met het 3D tekenpakket van Tekla Structures. Met Tekla Structures maakt de ontwerper een compleet 3-D model van de staalconstructie, die alle relevante informatie bevat die vereist is voor het produceren en monteren.
Met de gegevens die voor handen komen na de engineering wordt het staal op maat gezaagd en worden de gaten in de staalprofielen geboord. De stalen kop- en voetplaten worden met een pons/knipmachine geproduceerd. Als al deze onderdelen gereed zijn wordt de staalconstructie samengesteld met de gegevens vanaf de tekening door vakkundig personeel en dan afgelast.
Als de constructie geproduceerd is wordt deze geconserveerd om de levensduur te verlengen. Hiervoor kennen we drie soorten conserveringen, te weten natlakken, poedercoaten en thermisch verzinken. Hiervoor werken we samen met vaste partners die dit voor ons verzorgen.
Bij natlakken wordt verf gespoten op de materialen. Een standaard natlaksysteem is 1 laag epoxy zinkfosfaatprimer, laagdikte ca. 70-80 in een standaard RAL huiskleur. Het materiaal wordt voor het spuiten gereinigd door er met een hoge snelheid straalgrid op te werpen, tot een reinigingsgraad SA2,50 .
Bij poedercoaten van een staalconstructie wordt er zonder oplosmiddelen een poederlaag opgebracht en in een oven uitgehard, waarbij staal op elke gewenste kleur kan worden gebracht. Bovengenoemde systemen voldoen voor staalconstructies die niet met de buitenlucht in aanraking komen. Constructies in de buitenlucht worden thermisch verzinkt.
Bij thermisch verzinken wordt het staal ondergedompeld in een bad met vloeibaar zink. Het staal en het zink vormen beschermende zinklegeringsslagen afgesloten door een zuiver zinklaag. Deze laag voorkomt zelfs corrosie bij krassen en deuken. Ook moeilijk bereikbare delen en roestgevoelige kanten worden tijdens dit proces optimaal geschermd. Verzinkte producten zijn zeer duurzaam, vrijwel onderhoudsvrij en bieden een maximale bescherming.
Na het verzinken kunnen de constructies ook nog op kleur gebracht worden. Dit zogenaamde duplexsysteem is de meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie en is uitsteken bestand tegen extreme weersinvloeden.
Al de projecten worden in eigen beheer gemonteerd om een snelle, perfecte montage te realiseren. Bij de montageploegen staat veiligheid op de bouwplaats voorop. De goed uitgeruste montageteams monteren de staalconstructies volgens de planning goed en vakkundig.