Logo MW Staalbouw b.v.

Tel. 0523 26 75 03

info@mwstaalbouw.nl

Conservering van staalconstructies

Conserveren
Als de constructie geproduceerd is wordt deze geconserveerd om de levensduur te verlengen. Hiervoor kennen we drie soorten conserveringen, te weten natlakken, poedercoaten en thermisch verzinken.

Natlakken
Bij natlakken wordt verf gespoten op de materialen. Een standaard natlaksysteem is 1 laag epoxy zinkfosfaatprimer, laagdikte ca. 70-80 in een standaard RAL huiskleur. Het materiaal wordt voor het spuiten gereinigd door er met een hoge snelheid straalgrid op te werpen, tot een reinigingsgraad SA2,50 .

Poedercoaten
Bij poedercoaten van een staalconstructie wordt er zonder oplosmiddelen een poederlaag opgebracht en in een oven uitgehard, waarbij staal op elke gewenste kleur kan worden gebracht. Bovengenoemde systemen voldoen voor staalconstructies die niet met de buitenlucht in aanraking komen. Constructies in de buitenlucht worden thermisch verzinkt.

Thermisch verzinken
Bij thermisch verzinken wordt het staal ondergedompeld in een bad met vloeibaar zink. Het staal en het zink vormen beschermende zinklegeringsslagen afgesloten door een zuiver zinklaag. Deze laag voorkomt zelfs corrosie bij krassen en deuken. Ook moeilijk bereikbare delen en roestgevoelige kanten worden tijdens dit proces optimaal geschermd. Verzinkte producten zijn zeer duurzaam, vrijwel onderhoudsvrij en bieden een maximale bescherming.
Na het verzinken kunnen de constructies ook nog op kleur gebracht worden. Dit zogenaamde duplexsysteem is de meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie en is uitsteken bestand tegen extreme weersinvloeden.

contact

MW Staalbouw
Nijverheidsstraat 13
7772 TP Hardenberg Tel: 0523 26 75 03
Fax: 0523 26 71 80
E-mail: info@mwstaalbouw.nl

Privacyverklaring AVG
Algemene Leveringsvoorwaarden Metaalunie
Volg MW Staalbouw b.v. op twitter home    |    sitemap    |    contact Lid van de metaalunie